Johannes Friess powołany na stanowisko Business Unit Manager Freight

GATX Rail Europe (GRE) ogłasza, że Johannes Friess przejmie rozwijającą się jednostkę Freight Business Unit z dniem 1 marzec 2021 roku.

Wiedeń, luty 2021 - Johannes Friess ostatnio pełnił rolę Business Unit Managera odpowiedzialnego za nowe rynki oraz wspierał rozwój GRE we Francji, a także w krajach Beneluksu. Od momentu dołączenia do GATX w 1997 roku, pełnił funkcje kierownicze w sprzedaży i technice. Johannes Friess odegrał integralną rolę w strategii frachtowej GRE od samego początku w 2019 roku. Jako prezes VPI Austria jest zaangażowany w zwiększanie podziału modalnego kolei poprzez wspieranie inicjatyw branżowych w zakresie cyfryzacji i automatyzacji.

"Mamy przyjemność ogłosić, że Johannes Friess będzie zarządzał naszym zespołem frachtowym, a wraz z nim naszą ekspansją rynkową" - mówi Johann Feindert, Prezes Zarządu GRE. "Dzięki swojemu bogatemu doświadczeniu i wiedzy na temat GATX, Johannes Friess będzie doskonale kierował naszymi działaniami w zakresie leasingu wagonów towarowych oraz wprowadzi doskonałą obsługę klienta GRE oraz jakość i bezpieczeństwo wagonów na europejski rynek przewozów kolejowych. Będzie kierował zespołem doświadczonych menedżerów ds. kluczowych klientów, rozmieszczonych strategicznie w całej Europie w celu jak najlepszej obsługi klienta."

Business Unit Oil i Business Unit Chemistry są kierowane odpowiednio przez Elisabeth Jilli i Michela Trommeshausera. Angelique Zorn-Penno, dotychczas Business Unit Manager Freight w GRE, opuszcza firmę z dniem 26 lutego 2021 roku.

Zespół GRE cały czas wspólnie dąży do zapewnienia doskonałej obsługi klienta poprzez ułatwienie leasingu wagonów kolejowych. Jeśli możemy coś poprawić, prosimy o informację. Skontaktuj się z nami tutaj lub porozmawiaj z osobistym menedżerem ds. kluczowych klientów.

Odkryj więcej